Informatie over fysiotherapie

Als je op zoek bent naar een aanvullende zorgverzekering of je wilt overstappen dan is het belangrijk om te kijken naar de voorwaarden welke zorgverzekeraars bieden. Zorg naast de voorwaarden ook altijd dat je goed let op de premie welke de aangeboden zorgverzekeraar biedt.

Vergoeding van fysiotherapie

Standaard wordt fysiotherapie vanuit de basisverzekering niet gedekt. Indien je verwacht dat je voor 2022 wel fysiotherapie behandelingen nodig hebt dan raden we aan om hier een aanvullende zorgverzekering voor te nemen.

Met een aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie krijg je namelijk meer behandelingen vergoed. Bij het kiezen van een aanvullende verzekering is het belangrijk om de poliswaarden goed te checken, dit geeft je meer duidelijkheid over het aantal behandelingen welke je vergoed krijgt.

Vergoeding van Fysiotherapie

Wat is fysiotherapie precies?

Fysiotherapie is een behandelmethode welke vaak wordt ingezet voor mensen welke een blessure hebben opgelopen, bijvoorbeeld tijdens het sporten. Ook wordt het ingezet voor mensen welke last hebben van hun spieren of gewrichten en hiervoor moeten revalideren. De kosten van fysiotherapie verschillen niet alleen per zorgverzekeraar, maar ook het pakket wat je hierbij kiest heeft invloed op de uiteindelijke prijs. Via Allezorgaanbieders.nl kun je verschillende pakket van zorgverzekeraars eenvoudig vergelijken.

 

Wordt fysiotherapie vanuit de basisverzekering vergoed?

Voor volwassenen geldt dat Fysiotherapieniet wordt vergoed voor de eerste 20 behandelingen. Indien een persoon een chronische aandoening heeft welke op de lijst van de overheid voorkomt dan worden fysiotherapiebehandelingen vanaf de 21e behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen welke hiervoor nodig zijn, ongeacht de periode, zijn voor eigen kosten. Hoe hoog de vergoeding is verschilt uiteindelijk per verzekeraar.

 

Welke zorgverzekeraars vergoeden fysiotherapie?

Bij veel zorgverzekeraars is er een contract afgesloten met fysiotherapeuten. Check via onze tool of de zorgverzekeraar ook daadwerkelijk een contract heeft afgesloten met de zorgverzekeraar. Mocht dat niet het geval zijn dan krijg je vaak niet het gehele bedrag van de behandeling vergoed.

Let op: wanneer je voor je behandeling van de therapeut een vergoeding krijgt dan zal dit waarschijnlijk verrekend worden met je eigen risico. Dit geldt niet als de behandeling wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Vergelijk binnen 5 minuten en bespaar!

Vergelijk op risico, zorgkeuze, dekking en premie.

Ons aanbod van Zorgverzekeraars