Aanvullende zorgverzekering bril of lenzen

Ben je toe aan een nieuwe bril of lenzen? De basisverzekering geeft geen bril vergoeding, met uitzondering van medische noodzaak. Dit betekent dus dat je bij een bril van de opticien alleen vergoeding krijgt als je hiervoor een aanvullende zorgverzekering afsluit. Dit lijkt heel logisch, maar als je alleen een aanvullende zorgverzekering afsluit voor je bril of lenzen dan ben je meestal duurder uit dan dat je de bril uit eigen portemonnee betaalt. Heb je echt moeite met kijken omdat je slechtziend bent en wil je daarom een vergoeding krijgen voor je lenzen? In dit geval kun je hiervoor een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Met een aanvullende verzekering welke je lenzen dekt krijg je meestal een vast bedrag twee of drie keer per jaar vergoed van de zorgverzekeraar. Belangrijk om in het achterhoofd te houden is dat hoe hoger deze vergoeding is hoe duurder de kosten van deze aanvullende zorgverzekering zijn. Vergelijk nu via onze vergelijkingstool welke aanvullende zorgverzekering voor bril of lenzen het beste bij je past.

Informatie over aanvullende verzekeringen

Wellicht wordt het in 2022 tijd dat je een bril gaat aanschaffen of toch maar overweegt om een paar lenzen te nemen. Al snel kom je uit om een aanvullende verzekering die dit kan vergoeden. Toch is dit afhankelijk van je situatie. Welke bril kies je of ga je voor lenzen? Moet je hier een aanvullende verzekering voor afsluiten of kun je het beter uit je eigen zak betalen?

Aanvullende zorgverzekering bril of lenzen

Kies voor een Bril of Lenzen

Een aanvullende verzekering heeft een bredere dekking dan alleen een bril of lenzen. Andere zorg wordt dus ook vergoedt. Heb je naast een bril of lenzen ook andere zorg nodig die wordt vergoedt door de aanvullende verzekering? Dan is het verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten. Heb je de andere zorg uit de aanvullende verzekering niet nodig? Dan doe je er bijna verstandig aan om de bril of lenzen zelf te betalen. Meestal wordt er namelijk maar een klein deel van de bril of lenzen vergoedt uit de aanvullende verzekering.

De voordelen van een aanvullen de zorgverzekering

Het afsluiten van een verzekering met aanvullende dekking voor brillen of lenzen heeft diverse voordelen. Het belangrijkste voordeel van deze aanvullende dekking, is dat je zelf minder geld hoeft te betalen als je een nieuwe bril nodig hebt of lenzen moet kopen.

Een bijkomend voordeel is dat je sneller een nieuwe bril kunt kopen en altijd lenzen aan kunt schaffen als je nieuwe nodig hebt. Omdat je zelf minder kosten hoeft te dragen, hoef je minder op de kosten te letten.

Brillen vergoeding in de basisverzekering 2022

Heb je een bril vanwege een medische indicatie en wordt deze vergoed door de basisverzekering? Dan valt dit onder je eigen risico. Heb je nog niet je volledige eigen risico gebruikt, dan betaal je een deel van de bril dus zelf. Brillen die onder de vergoeding van een aanvullende verzekering vallen, komen niet voor rekening van je eigen risico. Aanvullende verzekeringen staan namelijk los van je wettelijk verplichte eigen risico.

Vergelijk binnen 5 minuten en bespaar!

Vergelijk op risico, zorgkeuze, dekking en premie.

Ons aanbod van Zorgverzekeraars