Aanvullende tandartsverzekering

Heb ik een aanvullende tandartsverzekering nodig? Een aanvullende tandartsverzekering is in ieder geval niet verplicht om af te sluiten. In sommige gevallen is het wel verstandig om deze af te sluiten. Uiteraard verschilt deze overweging per persoon aangezien elke situatie van iemand anders is. De keuze voor een aanvullende tandartsverzekering geldt vanaf het achttiende levensjaar. Voor volwassenen valt de tandarts namelijk niet meer onder de basisverzekering.

Als je verwacht dat je het komende jaar naar de tandarts te moeten gaan omdat je gebit bijvoorbeeld slecht is dan is het verstandig om een tandartsverzekering af te sluiten. Mocht er iets gebeuren dan kunnen de kosten gedekt worden door de zorgverzekeraar. 

Informatie over Tandartsverzekeringen

Let er goed wat de voorwaarden zijn van de aanvullende tandartsverzekering welke je kiest, aangezien de dekking verschilt per zorgverzekeraar. De ene zorgverzekeraar dekt bijvoorbeeld wel de kosten voor tandheelkundige zorg en de andere niet.

Heb je een tandartsverzekering nodig? 

Veel mensen hebben helemaal geen aanvullende tandartsverzekering nodig. Heb je een gezond gebit? Dan betaal je met een tandartsverzekering meestal meer premie dan je vergoed krijgt. Vergelijk vervolgens de verzekeringen die aan je wensen voldoen. De goedkoopste tandartsverzekering hoeft niet de beste dekkingen te hebben. Kijk daarom niet alleen naar de premie die je moet betalen, maar ook naar de vergoedingen en voorwaarden van tandartskosten.

Acceptatie tandartsverzekering

Als je een aanvullende tandartsverzekering afsluit bij je zorgverzekering, accepteert de verzekeraar in de meeste gevallen direct je aanvraag. Kies je echter voor een uitgebreide tandartsverzekering, die bijvoorbeeld 750 euro of meer per jaar vergoedt? Dan hanteren sommige verzekeraars een medische acceptatieprocedure.

Goedkoopste tandartsverzekeringen

Allezorgaanbieders.nl heeft voor je uitgezocht bij welke tandartsverzekeringen je direct geaccepteerd wordt. De meeste mensen kiezen voor een tandartsverzekering waarbij 75% van de behandelkosten vergoed worden tot een maximum van € 250,-. Hieronder vind je onze vergelijkingstool voor tandartsverzekeringen met een 75% vergoeding tot € 250,- per jaar. 

Vergelijk binnen 5 minuten en bespaar!

Vergelijk op risico, zorgkeuze, dekking en premie.

Ons aanbod van Zorgverzekeraars