Soorten zorgverzekeringen

Aanvullende tandartsverzekering

Heb ik een aanvullende tandartsverzekering nodig? Een aanvullende tandartsverzekering is in ieder geval niet verplicht om af te sluiten. In sommige gevallen
is het wel verstandig om deze af te sluiten. Uiteraard verschilt deze overweging per persoon aangezien elke situatie van iemand anders is. 

De keuze voor een aanvullende tandartsverzekering geldt vanaf het achttiende levensjaar. Voor volwassenen valt de tandarts namelijk niet meer onder de basisverzekering.

Als je verwacht dat je het komende jaar naar de tandarts te moeten gaan omdat je gebit bijvoorbeeld slecht is dan is het verstandig om een tandartsverzekering af te sluiten. Mocht er iets gebeuren dan kunnen de kosten gedekt worden door de zorgverzekeraar. 

Let er goed wat de voorwaarden zijn van de aanvullende tandartsverzekering welke je kiest, aangezien de dekking verschilt per zorgverzekeraar. De ene zorgverzekeraar dekt
bijvoorbeeld wel de kosten voor tandheelkundige zorg en de andere niet.

Alle Zorgaanbieders.nl heeft voor je uitgezocht welke tandartsverzekeringen je direct zullen accepteren. De meest gekozen tandartsverzekering vergoedt 75% van de behandelkosten tot een maximum van € 250,-. 

Via de onderstaande link hebben wij alle tandartsverzekeringen voor je vergeleken waarbij je een vergoeding van 75% kan krijgen met een maximum van € 250,- jaarlijks.

 

Vergoeding van fysiotherapie

Standaard wordt fysiotherapie vanuit de basisverzekering niet gedekt. Indien je verwacht dat je het komende jaar wel fysiotherapie behandelingen nodig hebt dan raden we aan om hier een aanvullende zorgverzekering voor te nemen. Met een aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie krijg je namelijk meer behandelingen vergoed. 

Bij het kiezen van een aanvullende verzekering is het belangrijk om de poliswaarden goed te checken, dit geeft je meer duidelijkheid over het aantal behandelingen welke je vergoed krijgt.

Maar wat is fysiotherapie precies? Fysiotherapie is een behandelmethode welke vaak wordt ingezet voor mensen welke een blessure hebben opgelopen, bijvoorbeeld tijdens het sporten. Ook wordt het ingezet voor mensen welke last hebben van hun spieren of gewrichten en hiervoor moeten revalideren. 

De kosten van fysiotherapie verschillen niet alleen per zorgverzekeraar, maar ook het pakket wat je hierbij kiest heeft invloed op de uiteindelijke prijs. Via Alle Zorgaanbieders.nl kun je verschillende pakket van zorgverzekeraars eenvoudig vergelijken.

Aanvullende zorgverzekering voor bril of lenzen

Ben je toe aan een nieuwe bril of lenzen? De basisverzekering geeft geen bril vergoeding, met uitzondering van medische noodzaak. Dit betekent dus dat je bij een bril van de opticien alleen vergoeding krijgt als je hiervoor een aanvullende zorgverzekering afsluit. 

Dit lijkt heel logisch, maar als je alleen een aanvullende zorgverzekering afsluit voor je bril of lenzen dan ben je meestal duurder uit dan dat je de bril uit eigen portomonnee betaalt.

Heb je echt moeite met kijken omdat je slechtziend bent en wil je daarom een vergoeding krijgen voor je lenzen? In dit geval kun je hiervoor een aanvullende zorgverzekering afsluiten. 

Met een aanvullende verzekering welke je lenzen dekt krijg je meestal een vast bedrag twee of drie keer per jaar vergoed van de zorgverzekeraar. Belangrijk om in het achterhoofd te houden is dat hoe hoger deze vergoeding is hoe duurder de kosten van deze aanvullende zorgverzekering zijn. 

Vergelijk nu via onze vergelijkingstool welke aanvullende zorgverzekering voor bril of lenzen het beste bij je past.